Data: 2006-12-10 16:59:29
Temat: Re: Garnki ze stali vs plamy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1165767463.691467.39060@80g2000cwy.googlegroups
.com...
lytnew napisał(a):
> droższych. Czy to normalne, że już po pierwszym gotowaniu pojawiają się
> małe plamki? Czym to jest spowodowane i czy będzie ich coraz więcej, i
> czy to groźne?
Trudno powiedzieć. Na moich "tescomach" nie pojawia się nic... Może
gotowałes wodę (twardą) w małej ilości i coś się osadziło?
Spróbuj usunąc plamki delikatnym środkiem do szorowania. Sądzę,
że nic złego jednak się nie dzieje - może przegrzałeś dno garnka.
Producenci piszą nieraz w instrukcjach obsługi garnków :-)))))
żeby ich nie przegrzewać, tj. nie nagrzewać pustych, a w razie
pojawienia się przebarwień - nie są one niczym złym i nie
wpływają na właściwości użytkowe.
Wystarcza gąbka do szorowania z płynem, jej ścierna strona usuwa te plamy.
|