Data: 2005-09-01 12:50:24
Temat: Re: Gdzie dostać suszone pomidory? (Warszawa)?
Od: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:df6k0d$390$1@inews.gazeta.pl...
> Jak w temacie, wczoraj jadłam pierwszy raz w życiu i wpadłam w zachwyt,
> przepisy mam, tylko nie mam pojęcia, gdzie to można dostać, Bomi? Hala
> Marymoncka? targowisko na Wolumenie? I gdyby ktoś wiedział, gdzie w
> granicach Woli, Żoliborza, Bemowa i Bielan można je dostać i czy to
kosztuje
> tyle co trufle, czy raczej mniejszy majątek ;)
> A w weekend będą suszone pomidory, mniam, wczoraj próbowałam za to
spaghetti
> z suszonymi pomidorami, czosnkiem, papryką, brokułami i oliwą (albo octem
> balsamico, nie wiem, bo potrawa była knajpiana)
Ususzyć samemu. W piekarniku. 70-80 °C + termoobieg. Zalać oliwą z oliwek
pomace lub olejem słonecznikowym.
Zwróć uwagę, żeby nie wysuszyć za bardzo. Powinny być lekko miękkie, ale nie
mokre.
Z 4 kg wyszły 3 słoiki 0,5l.
Pomidory kupione na Wolumenie, gruntowe, lekko podłużne.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
|