Data: 2008-12-01 19:01:32
Temat: Re: Gdzie kupić klej spożywczy/jadalny?
Od: pracus <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 1 Gru, 17:29, Kapsel <k...@p...onet.pl> wrote:
> Sun, 30 Nov 2008 14:44:16 -0800 (PST), pracus napisał(a):
> W sieci na pewno będą jakieś szczegółowe przepisy, ja to brałem do wrzątku
> wlewałem robebłaną papkę mąki z wodą (zimną) i bez gotowania się trochę to
> mieszało aż zrobi się galareta. Jak jest ciepłe - klei, jak się ochłodzi
> wyschnie - trzyma :)
>
> Acha! mąka musi być *ziemniaczana*.
Dzięki! Czyli klajster :) Chociaż z tą ziemniaczaną to nie wiem do
końca...
Ciekawe, na ile to jest odporne na wodę, spróbujemy.
|