Data: 2003-04-27 12:59:15
Temat: Re: Gesi smalec?
Od: "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Justysi@W" <j...@p...fm> napisał w wiadomości
news:b8dvms$iel$1@news.onet.pl...
> Witam!!!
>
> Mam takie pytanko: co mozna zrobic z litrowym sloikiem smalcu gesiego?
> Nie wiem jak go wykorzystac bo wyrzucic to mi szkoda.
Szalom alejchem!
a czy on na pewno jest koszer?
Bo jeśli jest to ty zrób żydowskie kawior.
"KAWIOR" ŻYDOWSKI
C.K. kuchnia by R.Makłowicz
1,2 kg wątróbek kurzych
30 dag smalcu z gęsi
8 jajek
30 dag cebuli
sól, pieprz
Osączone wątróbki smażymy na ruszcie lub patelni. Smalec rozgrzewamy i
rumienimy na nim drobno pokrojoną cebulę. Jajka gotujemy na twardo i siekamy
Ostudzoną wątróbkę również siekamy. Wszystkie składniki dokradnie mieszamy,
soląc i pieprząc obficie.
pozdrawiam
--
Rafał
GG #95230
===================
Nie jemy po to, aby żyć.
Żyjemy po to, aby jeść.
===================
|