Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "ewcia" <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gofry
Date: Sat, 31 Mar 2001 10:03:49 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 30
Message-ID: <9a4be6$dhb$1@news.tpi.pl>
References: <9a2s0v$3s1$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.205.250.216
X-Trace: news.tpi.pl 986034438 13867 195.205.250.216 (31 Mar 2001 10:27:18 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 31 Mar 2001 10:27:18 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48189
Ukryj nagłówki
Użytkownik "WITEK" <w...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:9a2s0v$3s1$1@news.onet.pl...
> Czesc !!!
> Czy moglibyscie podac przepis na Gofry???
Juz daje, ale z jajkami:
4cale jajka
1 kostka margaryny
1 szkl. cukru
1 szkl. mleka
1 szkl. wody
1 lyzeczka proszku do pieczenia
maka w ilosci takiej, zeby ciasto bylo plynne
cukier waniliowy
margaryne z cukrem rozpuscic w wysokim garnku (nie gotowac)
dolac zimne mlekoi wode, natychmiast ostygnie na tyle, zeby bez obawy dodac
jajka. Mikserem (najlepiej, bo nie ma wtedy problemu z grudkami)mieszac
wszystko dodajac make w ilosci jak wyzej.
Co dalej - -juz wiesz.
Mozna zamiast wody dac druga szklanke mleka, ale z woda wychodza bardziej
chrupiace. Moi panowie pozeraja jeszcze gorace i musze dobrze pilnowac, zeby
po zakonczeniu pieczenia zostalo kilka dla mnie.
Acha, jesli po upieczeniu ulozysz kazdy osobno, nie na plasko na talezu ale
oparty o cos tak zeby z obu stron mialy dostep powietrza az ostygna -
pozostana chrupiace.
Smacznego
Grazyna
|