Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!rzeszow.rmf.pl!orion
.cst.tpsa.pl!news.ipartners.pl!newspeer.ebone.net!logbridge.uoregon.edu!newsfee
d.berkeley.edu!news.new-york.net!newscon01.news.prodigy.com!news-k12.news.prodi
gy.com!prodigy.com!not-for-mail
From: "Feliks" <f...@p...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gołąbki
Date: Fri, 24 Mar 2000 10:22:48 -0800
Organization: Prodigy Internet http://www.prodigy.com
Lines: 36
Message-ID: <8bgbtt$6jdu$2@newssvr03-int.news.prodigy.com>
References: <3pEC4.2668$4N.78448@news.tpnet.pl> <Y1KC4.3914$4N.109713@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: lsana020-0396.splitrock.net
X-Trace: newssvr03-int.news.prodigy.com 953922301 4504157 63.255.23.142 (24 Mar 2000
18:25:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@p...net
NNTP-Posting-Date: 24 Mar 2000 18:25:01 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2314.1300
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25548
Ukryj nagłówki
Przemyslaw <p...@a...pl> wrote in message
news:Y1KC4.3914$4N.109713@news.tpnet.pl...
>
> Użytkownik Mirek. <m...@f...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:3pEC4.2668$4...@n...tpnet.pl...
> > Czy ktoś robił i co z tego wyszło?.
> > Chciałbym zrobić gołąbki, ale zamiast je dusić, to upiec na grylu lub w
> > kombiwarze.
> > Co Wy na to?.
> > Mirek.
> >
> >
> Ja robie tak : najpierw dusze normalnie, potem w minejdzym garnku
podsmazam
> na smalcu z obu stron, wierzch smaruje koncentratem pomidorowym, na to
sporo
> kwasnej gestej smietany, sol, pieprz i co kto lubi, podlewam niewielka
> iloscia rosolku i nie przykryte do piekarnika 160-180 C ok. 1 godziniy,
caly
> rosol powinien wyparowac
>
> Przemyslaw Koziarski
Robie podobnie...Z tym, ze ja robie sos z koncentratu i smietany z rosolkiem
i tym polewam surowe golabki ...Na spod daje duzo lisci, a pieke
przykryte...dusza sie w piekarniku pare godzin na wolnym ...Zaleta takiego
sposobu to to, ze sie nie przypalaja.....i nie trzeba do nich zagladac... Ja
zawsze robie z miesem i ryzem...Jadlem kiedys z samym ryzem i
pieczarkami..byly calkiem, calkiem..Jadlem u zydowskich przyjaciol z
baranina i ryzem zawijane w liscie z winogron....Smakuja jak nasze golabki..
F.
|