Data: 2001-07-16 10:19:10
Temat: Re: Gołąbki
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "grazyna" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:9ipi8q$fjn$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9im3p4$olj$1@news.tpi.pl...
> >
> > Ostatnio spotkalam sie z golabkami, ktore mialy tradycyjny farsz, ale
> > zamiast owijania w liscie kapusty farsz byl wymieszany z pokrojona
> kapusta -
> > nieco grubiej niz na surowke, calosc uformowana w ksztalcie golagkow i
> > upieczona w brytfannie.
> > Ponoc smaczniejsze od tradycyjnych, tez sie do nich przymierzam, ale w
> > wersji bez miesa - dodam granulat sojowy.
> >
> > pozdrawiam
> > Basia
> >
> Ciekawe to i necace (nie trzeba zawiajc), ale kapusta ma byc syrowa , czy
> podgotowana?
Witaj!! ;-)
Kapustę mozna krotko podgotowac, bo lepiej bedzie sie formowac
gołąbki, czy jak to zwał ;-))
pozdrawiam
Basia
|