Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.thepl
anet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gołąbki
Date: Tue, 17 Jul 2001 15:07:12 +0100
Organization: Home
Lines: 37
Message-ID: <9...@4...com>
References: <9ikskh$885$1@news.onet.pl> <9im3p4$olj$1@news.tpi.pl>
<g...@4...com>
<BMW47.263307$Z2.3194687@nnrp1.uunet.ca>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-517.aerodactyl.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news6.svr.pol.co.uk 995379321 2912 217.135.6.5 (17 Jul 2001 14:15:21 GMT)
NNTP-Posting-Date: 17 Jul 2001 14:15:21 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:58892
Ukryj nagłówki
On gdzies tam nizej siedzi, wym samy watku. Za dobrych dawnych
czasow, moja Babcia robila nadzienie do golabkow z wlasna reka
mielonego miesa wolowego. Nabite to bylo jak nie wiem, co, i jak
sieodwinelo taki kapusciany lisc to to nadzienie wygladalo jak
pieczony golab (wiem, bo niestety widzialam takie cos).
Ja robie z ryzem, ale ryzu starma sie dac MALO! Jak nadzienie
miesne to troszke mielonego, wiecej zmielonego (ale to mozna sie
upaprac, jak go nie zamroze naprzod) wedzonego boczku, pieczarek
i cebuli. Jak bezmiesne, to bardzo duzo cebuli i pieczarek i
TROSZKE ryzu.
Sorry, wszechobecny ryz...moze zrobisz z kasza?
do takiej nadziewanej kapuchy w calosci lepiej miec jak
najscislejsze nadzienie, wiec proponuje mielone mojej Babci,
wtedy taki kawalek tortu kapuscianego bardzo ladnie na talerzu
wyglada..
Krysia
>Krysiu,
>Gdybys byla uprzejma ten przepisik, tylko nie pisz, ze to z ryzem.
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
>news:gp5tkt4h5mnuv4qbnbboss36q9e2vrcf5l@4ax.com...
>>
>> a robilas kapuste w calosci nadziewana?
>>
>> krysia, ze wspomnieniami walki ze sznurkiem, ktorym opasana byla
>> kapusta. Po walce z w/w jedzenie bylo swietne
>> K.T. - starannie opakowana
>
K.T. - starannie opakowana
|