Data: 2001-07-17 14:07:12
Temat: Re: Gołąbki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On gdzies tam nizej siedzi, wym samy watku. Za dobrych dawnych
czasow, moja Babcia robila nadzienie do golabkow z wlasna reka
mielonego miesa wolowego. Nabite to bylo jak nie wiem, co, i jak
sieodwinelo taki kapusciany lisc to to nadzienie wygladalo jak
pieczony golab (wiem, bo niestety widzialam takie cos).
Ja robie z ryzem, ale ryzu starma sie dac MALO! Jak nadzienie
miesne to troszke mielonego, wiecej zmielonego (ale to mozna sie
upaprac, jak go nie zamroze naprzod) wedzonego boczku, pieczarek
i cebuli. Jak bezmiesne, to bardzo duzo cebuli i pieczarek i
TROSZKE ryzu.
Sorry, wszechobecny ryz...moze zrobisz z kasza?
do takiej nadziewanej kapuchy w calosci lepiej miec jak
najscislejsze nadzienie, wiec proponuje mielone mojej Babci,
wtedy taki kawalek tortu kapuscianego bardzo ladnie na talerzu
wyglada..
Krysia
>Krysiu,
>Gdybys byla uprzejma ten przepisik, tylko nie pisz, ze to z ryzem.
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
>news:gp5tkt4h5mnuv4qbnbboss36q9e2vrcf5l@4ax.com...
>>
>> a robilas kapuste w calosci nadziewana?
>>
>> krysia, ze wspomnieniami walki ze sznurkiem, ktorym opasana byla
>> kapusta. Po walce z w/w jedzenie bylo swietne
>> K.T. - starannie opakowana
>
K.T. - starannie opakowana
|