Data: 2003-07-24 09:35:50
Temat: Re: Golabki (P)
Od: "minerwa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nea" <n...@p...com.beztego> napisał w wiadomości
news:bfo88i$30h1$1@news.atman.pl...
> nie wyobrazam sobie zjedzenia golebia chyba bym potem musiala zaklinac
> muszle przez reszte dnia
To delikatne mięsko, tylko dosyć go mało na jednym ptaku. I nie podoba mi
się farsz, jaki proponuje Poziomka. Lepszy będzie taki:
posiekać wątróbki gołębie z pietruszką i szczypiorkiem i wymieszać z
rozmiękła bułka, dodać całe jajo, sół, pieprz, kawałek świeżego masła,
odrobinę tartej gałki muszkatołowej. Wymieszać i nadziewać od gardzieli.
No są jeszcze inne sposoby przyrządzania gołąbków. Smażone można przyrządzać
tak jak młode kurczęta.
minerwa
|