Data: 2006-06-14 16:21:34
Temat: Re: Gołąbki chińskie
Od: "Miszka52" <m...@n...interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "chomik" <chomik1979@BEZ_TEGOo2.pl> napisał w wiadomości
news:xjsylha9nboq.dlg@chomik1979.pl...
> Dzisiaj *Szumana* napisał(a),a było to tak:
>
> > Czy mogę prosić o przepis na gołąbki chińskie.Córci się zachciało,a nie
> > robiłam nigdy. Pozdrawiam.
>
> Składniki:
> Kapusta,
> mięso mielone,
> kasza manna,
> przyprawy,
> jedno jajko,
> cebula.
>
> Kapustę przetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, wymieszać z mięsem
> mielonym, jajkiem, kaszą manną, przyprawami i drobno posiekaną cebulką.
>
> Całość ugnieść rękoma, po czym zrobić klopsiki i obtoczyć w mące!
Podsmażyć
> na rozgrzanej oliwie bądź oleju. Tak podsmażone klopsiki dać do dużego
> garnka bądź brytfanki i zalać sosem pomidorowym.
>
> Całość dusić ok. 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem!
> --
> Aga, Maciuś ( 21.06.2002)
> http://42.pl/u/hnl zdjęcia nowsze i nie tylko
Ojeeej, ja takie coś robiłam, tylko obtaczałam w bułce tartej i smażyłam jak
kotlety. Też było dobre. A manna faktycznie surowa. A proporcje takie:
1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowe)
1/2 główki średniej kapusty (tyle, że na większych oczkach tartej)
szklanka kaszy manny
2 jaja
sól, pieprz
garstka natki z pietruszki (posiekanej)
a reszta tak samo, tylko smażona.
--
Miszka
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_miszka52
|