Data: 2003-06-04 07:16:46
Temat: Re: Gołąbki tradycyjne
Od: "Alza" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tradycyjne są bez boczku, ale za to ja dodaje curry do farszu, poprostu
pycha, no i sos bez mąki i smietamy, za to z pomidorów i zeszklonej cebuli.
> > Proszę o sprawdzony tradycyjny przepis na gołąbki z ryżem ....
> > Obgotować kapustę, wykroić głąb, oderwać liście. Przygotować farsz.
> Ugotować ryż, skręcić mięso, przysmażyć cebulę. Następnie ryż, mięso,
cebulę
> smoażoną, dodać jajko, posolić, popieprzyć do smaku. Tak przygotowany
farsz
> zawijać w liście. Każdy gołąbek zawijać plasterkiem boczku, spiąć
> wykałaczką. Tak przygotowany gołąbek wlożyć do rondla, krótko podsmażyć,
> zalać bulionem, dusić. Na koniec dodać pomidory, zagęścić mąką ze
śmietaną.
> SMACZNEGO!!!
>
>
|