Data: 2001-10-29 15:30:00
Temat: Re: Golonka
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bożena" <X...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9rjes8$pam$1@news.tpi.pl...
> Najlepiej nasmaruj goloneczkę olejem z przyprawami i ziołami (w
zależności
> od upodobań ja robię różne zestawy
> zależy kto będzie ją jadł)odstaw do lodóweczki na dwie godzinki
a potem do
> piekarnika na półtorej dodzinki tempraturko ok.180 stopni do
tego suróweczka
> i piwko może być też ogóreczek korniszony Goloneczkę należy
polewać co jakiś
> czas sosem z pieczenia należy też wykożystać olej ze smarowania
.Naprawdą
> jest superasta. To jest moje podstawowe danie na dzień górnika
.
>
> --
>
>
> Widzę pewną niekonsekwencję - dlaczego piekarnik a nie
piekarniczek ;-))
pozdr. Alex
> ---------------------------------
> Pozdrowienia Bożena
> ---------------------------------
> Użytkownik "Mirek" <m...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> news:9rhtjl$r5t$1@korweta.task.gda.pl...
> > Witam :) Dajcie jakiś piękny przepis na zwierza parzystego
zwanego
> > golonką.... Dzisiaj wróciłem ze wsi, było wspaniale!!! Kupiłem
trochę
> mięsa
> > ze świnki i jutro MUSZĘ wyrobić.
> > Pozdrowienia
> > Mirek
> >
> >
>
>
|