Data: 2008-06-19 15:44:55
Temat: Re: Gotowana pszenica - jak wykorzystać?
Od: "Panslavista" <p...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
<i...@g...pl> wrote in message
news:trp9j2o1g5ao.1w5m7h88sa9si$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 19 Jun 2008 05:57:58 -0700 (PDT), J-23 napisał(a):
>
>
>> Szklanka piwa dziennie i sprawa niedoborow witamin z grupy "B"
>> zalatwiona. ew. drozdze piekarskie rozpuszczone w cieplej wodzie lekko
>> oslodzonej. Nalezy pic po przefermentowaniu. Swietne na cere!
>
> Potwierdzam :-)
> Dobrze jest posłodzić ten drożdżowy "ferment" miodem zamiast cukru - wtedy
> będą też inne korzyści, w tym smakowe :-)
Erzac! To wszystko można mieć robiąc domowe piwo... Ale jakie dobre!!!
|