Data: 2008-06-20 10:55:28
Temat: Re: Gotowana pszenica - jak wykorzystać?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tess" <N...@g...pl> napisał w wiadomości
news:g3d22q$gp8$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> Od miesiąca mąż stosuje dietę niskowęglowodanową, co w praktyce oznacza
> całkowita eliminację pieczywa i wyrobów mącznych. Nie chcę, żeby mi się
> całkowicie z witamin z grupy B wyzbył, więc kupiłam pełnoziarnistą
> pszenicę durum i teraz gdybam co z nią zrobić. Zawsze może zjeść ją z
> jogurtem i owocami, ale to jest pójście po najmniejszej linii oporu.
> Kołacze mi się po głowie jakis przepis na zupę z gotowaną pszenica i
> warzywami, albo coś w rodzaju paelli, w kórej zamiast ryżu będzie
> wspomniana, ale żadnych sensownych nie udało mi się wyguglać. Kutia odpada
> ;)
>
> Macie jakieś pomysły?
>
1. golabki (zamiast ryzu dodajesz pszenice)
2. "kaszanka" z przenica
3. dodatek do gulaszu (zamiast kaszy gryczanej(
tylko nie wiem jak to sie ma do stosowanej diety...
|