Data: 2001-11-08 12:21:17
Temat: Re: Gotowanie kalafiora w mikrofalówce... czyli jak ją dalej oswajać...
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:9sdslb$jan$1@news.onet.pl...
> Czasem gotuję kalafior w wodzie, czasem w specjalnym garnku do gotowania
na
> parze, ale teraz jestem w ferworze walki z diabelskim urządzeniem ;-))),
> więc dzisiaj będzie kalafior z mikrofalówki...
> No i wczytując się w instrukcję obsługi znalazłam w dwóch miejscach inne
> informacje...
> Zawsze jest włożyć w całości lub pokrojone (to do wyboru) wlać 50 ml wody,
> nie solić, ale w jednym miejscu jest gotować pod przykryciem, a w drugim
> miejscu nic nie ma o przykrywaniu... To jak to gotować? A może inny efekt
> dostajemy gotując pod przykryciem, a inny bez?
>
> --
> Joanna, która chce nie chce się zrazić do kuchenki, a jak na razie idzie
> dobrze...
> http://jduszczynska.republika.pl
>
W moi zeszycie od Panasonica stoi, ze 900 W i na 1 kg kalafiora -u: 10 lyzek
wody, czas gotowania ok 15 min, na 50 dkg: 5 lyzek wody i ok 8 min. kalafior
nalezy umyc, wyciac twardsze czesci, posypac wiorkami masla i sola. Gotowac
pod przykryciem.
Irek
|