Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Struś" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gravlax
Date: Sun, 11 Feb 2001 14:02:42 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 34
Message-ID: <9665pn$2eq$1@news.tpi.pl>
References: <3...@p...onet.pl> <3...@p...onet.pl>
<962esn$opf$1@news.internetia.pl> <3...@p...onet.pl>
<3...@n...pacbell.net>
NNTP-Posting-Host: pg181.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 981899895 2522 213.76.14.181 (11 Feb 2001 13:58:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Feb 2001 13:58:15 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43692
Ukryj nagłówki
Jocelyn napisał(a) w wiadomości: <3...@n...pacbell.net>...
>sadyl <s...@p...onet.pl> wrote:
>
>>
>A teraz cos do rybki ...( nie wodeczka):
>
>1 lyzeczka nasion kopru
>1/4 szklanki musztardy dijon
>1 lyzeczka suchej musztardy
>2 lyzki cukru
>2 lyzecki octu bialego winnego
>1/3 szklanki virgin olive oil
>
>Starte na proszek nasiona kopru wymieszaj z musztardami cukrem i octem
>, powoli dodaj olive oil mieszajac az sie zrobi taka gestawa
>masa.Smaruj kawalki lososia ....
>Mozna te paste dodawac do kazdej ryby z grilla albo do kielbasek...
>
A co to ta sucha musztarda? Jakis zielony jestem ;-)
A do rybki pieczonej pasuje taki sosik:
majonez, czosnek rozgnieciony, kminek w proszku, pieprz kajenski. skladniki
na oko a dokladniej na jezyk :-))
pieprzu nie za duzo smak powinien byc czosnkowo kminkowy.
jak postoi troche w lodowce (sosik) to lepiej dla niego.
Pzdr.
Strus
|