Data: 2001-02-11 13:02:42
Temat: Re: Gravlax
Od: "Struś" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jocelyn napisał(a) w wiadomości: <3...@n...pacbell.net>...
>sadyl <s...@p...onet.pl> wrote:
>
>>
>A teraz cos do rybki ...( nie wodeczka):
>
>1 lyzeczka nasion kopru
>1/4 szklanki musztardy dijon
>1 lyzeczka suchej musztardy
>2 lyzki cukru
>2 lyzecki octu bialego winnego
>1/3 szklanki virgin olive oil
>
>Starte na proszek nasiona kopru wymieszaj z musztardami cukrem i octem
>, powoli dodaj olive oil mieszajac az sie zrobi taka gestawa
>masa.Smaruj kawalki lososia ....
>Mozna te paste dodawac do kazdej ryby z grilla albo do kielbasek...
>
A co to ta sucha musztarda? Jakis zielony jestem ;-)
A do rybki pieczonej pasuje taki sosik:
majonez, czosnek rozgnieciony, kminek w proszku, pieprz kajenski. skladniki
na oko a dokladniej na jezyk :-))
pieprzu nie za duzo smak powinien byc czosnkowo kminkowy.
jak postoi troche w lodowce (sosik) to lepiej dla niego.
Pzdr.
Strus
|