Data: 2005-07-15 19:53:14
Temat: Re: Grill
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Radek K." <radek678@wirtualna_polska.pl.> napisał w wiadomości
news:42d6ebac$1@news.home.net.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>
> >
> > Wiesz, jak tak specjalnie sie soli nie boje, ale do glowy by mi nie
> > przyszlo zeby do sosu sojowago dodawac sol...
> >
> >
>
> A mi jakos nigdy do glowy nie wpadlo zeby do jakiejkolwiek marynaty
> dodawac soli, czy sosu sojowego :)
===
W zasadzie masz rację, choć to zależy od tego, jak długo się marynuje.
Jeżeli chcę piec mięso, to często leży ono w marynacie dzień lub dwa. Wtedy
rzeczywiście nie daje się soli (nieszczęsna osmoza) aby nie zniszczyć
smakołyku.
Ale jeżeli jest to do grilowania, a mięso już poporcjowane ma się marynować
kilkanaście minut, to nie widzę przeciwwskazań. Chyba, że marynujesz
znacznie wcześniej i takowe w jakimś naczyniu dowozisz na plac boju.
waldek
===
|