Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gruszki do tarty na zimę - we WLASNYM syropie. Re: Gruszki do tarty na zimę - we WLASNYM syropie.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Gruszki do tarty na zimę - we WLASNYM syropie.

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-s
po-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Gruszki do tarty na zimę - we WLASNYM syropie.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1xq2eignhz0s6.167fz2u8ysyx2$.dlg@40tude.net>
<506d35a9$0$26687$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Thu, 4 Oct 2012 13:29:24 +0200
Message-ID: <b...@4...net>
Lines: 35
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.131.222
X-Trace: 1349350180 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1301 79.191.131.222:49334
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:348799
Ukryj nagłówki

Dnia Thu, 04 Oct 2012 09:07:23 +0200, medea napisał(a):

> W dniu 2012-09-28 22:21, Ikselka pisze:
>> Na zimę do tarty i do łasuchowania - niebo w gębie:
>>
>> 5 kg konferencji lub innej twardej (TWARDEJ)
>> 0,5 kg cukru
>> 1 cytryna
>
> Tylko pół kg cukru na 5 kg owoców?

Tak. Gruszki same w sobie są słodkie, a dodatkowy cukier jest potrzebny
TYLKO do wyciagniecia pewnej ilosci soku, w którym mogłyby się zanurzyć.
Kiedy robi się gruszki w wodnej zalewie, to tylko dlatego idzie więcej
cukru, że potrzebuje go zalewa (czyt. woda) po to, aby słodycz w owoców nie
rozeszła się w otoczeniu.
Gruszki wg mojego patentu zachowują skondensowany gruszkowy smak (ponieważ
ich masa się zagęszcza na skutem wypłynięcia cześci soku) i swoją niemal
naturalną słodycz i o to nam najbardziej tutaj chodzi, prawda? Dlatego są
świetne do ciast (nie tylko tart), lodów, deserów, także do jedzenia
wprost.

>> Pasteryzacja - 15 minut od zawrzenia.
>
> A mam pytanie (ogólnie do wszystkich) - jeśli pasteryzujecie w
> piekarniku,

Ja tylko powidła w nim robię. Dlatego własnie, że nie wiem, odkąd liczyć
czas pasteryzacji. Poza tym boję się o plastikową wyściółkę nakrętek.


--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?