Data: 2002-04-09 08:31:59
Temat: Re: Grzybiec - ciekawa potrawa
Od: <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > A co to jest weka???? ( mnie sie kojrzy wyłącznie w wekiem czyli slojem
do
> przetworów). I czy mnie sie wydaje, czy czeskie "rohliki" to niekoniecznie sa
> nasze rogaliki, raczej nasze buleczki zwykle, kanjzerki, jsli chodzi o rodzaj
> is trukture ciasta?Lekko wglupiona QD
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Weka w Krakowie to taka długa bułka na małe kromki. Masz rację,że czeskie
rohliki mają inną strukturę ciasta, dlatego też zalecam wekę( krakowską) albo
jakieś bułki ale nie słodkie...
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|