Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Grzyby - dedykacja dla Qry :) [ntg] Re: Grzyby - dedykacja dla Qry :) [ntg]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Grzyby - dedykacja dla Qry :) [ntg]

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!de-l.enfer-du-nord.net!feeder2.enfer-du-nor
d.net!feeder.news-service.com!postnews.google.com!gz5g2000vbb.googlegroups.com!
not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.sci.psychologia,pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Grzyby - dedykacja dla Qry :) [ntg]
Date: Thu, 8 Sep 2011 09:06:28 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 31
Message-ID: <2...@g...googlegroups.com>
References: <j4an94$jkl$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 79.191.126.116
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1315497989 16338 127.0.0.1 (8 Sep 2011 16:06:29 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Thu, 8 Sep 2011 16:06:29 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: gz5g2000vbb.googlegroups.com; posting-host=79.191.126.116;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
User-Agent: G2/1.0
X-Google-Web-Client: true
X-Google-Header-Order: HUALESNKRC
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.13)
Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 (.NET CLR 3.5.30729),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.psychologia:606648 pl.rec.kuchnia:337401
Ukryj nagłówki

On 8 Wrz, 17:33, Aicha <b...@t...ja> wrote:

> Hm... Grzyby w zasadzie i tak sk adaj si niemal wy cznie z wody, wi c
> umycie ich nie powinno bardzo pogorszy sytuacji.

Prezentujesz podobny poziom ignorancji kulinarnej, jak pewna
redaktorka TV, naśmiewająca się niegdyś z "bezsensowności" przepisu w
starej książce kucharskiej, gdzie stało: "(...)Przed wydaniem na stół
posypać pieprzem z dużej wysokości". Chodziło jej o tę "dużą
wysokość".

Tobie zapewne wszystko jedno, czy grzyby, które chcesz usmażyć,
najpierw się ugotują w wodzie, którą nasiąkły podczas mycia i która z
nich wypłynie na patelni tworząc sos, a równomierne dekoracyjne
posypywanie potrawy przeprowadzasz wodząc ręką tuż nad jej
powierzchnią...


PS. Grzyby MYJĘ, ależ tak. I to gorącą wodą! Potem drugi raz - zimną.
Grzyby "rurkowe" (maślaki, koźlarze, kapelusze starszych prawdziwków,
sitarze, podgrzybki itp) - po umyciu każdy z osobna POWOLI wyciskam z
wody w dłoni jak gąbkę. Potrafię to zrobić tak, że grzyb po
wyciśnięciu wraca do dawnego kształtu. Blaszkowe (pieczarki, rydze
itp) myję każdy osobno pod strumieniem bieżącej wody, miękką
szczoteczką - nie nasiąkają. Kurki - na sicie. I osączam na ręczniku
pap.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
08.09 Aicha
08.09 Veronika
08.09 Aicha
08.09 Ikselka
08.09 Ikselka
08.09 Ikselka
08.09 Hanka
08.09 Ikselka
08.09 Hanka
08.09 Ikselka
08.09 Veronika
08.09 Ikselka
08.09 Veronika
08.09 Iwon\(K\)a
08.09 Aicha
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6