Data: 2006-10-16 12:58:13
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
> news:eepshu$65n$1@inews.gazeta.pl...
> > Mam śliczne siniaczki (podgrzybki brunatne) w liczbie 3 wiaderek, które
> > chcą
> > doczekać zimowych wieczorów. Zamrażalka odmawia przyjecia nastepnej
> > porcji,
> > słoiki z suszonymi przepełnione, marynata odpada...
> >
> > Czy da się je podsmażyć na oliwie, przełozyć do słoików i zapasteryzować
> > jako bazę do sosów? Jeśli tak, to poproszę o szczegółowe wskazówki, co,
> > jak,
> > kiedy i gdzie... A może jeszcze inne pomysły na zawekowanie ich?
Dzieki wszystkim za odpowiedź. Niestety tak późno, bo dopiero dzis mój
czytnik raczył je pobrać. Inne swintuch pobierał normalnie... wrrrrrrr
Oczywiscie po podgrzybkach zostało wspomnienie i półprodukt - część
zjedzona, część zamarynowana, część przesmażona w słoikach, a reszta
cierpliwie czeka w zamrażalce na swoja chwilę ;_0
Pozdrawiam,
Akulka
|