Data: 2006-10-16 15:01:03
Temat: Re: Grzyby po raz n-ty....
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:egvvl7$qgj$1@inews.gazeta.pl...
>> "Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
>> news:eepshu$65n$1@inews.gazeta.pl...
>> > Mam śliczne siniaczki (podgrzybki brunatne) w liczbie 3 wiaderek, które
>> > chcą
>> > doczekać zimowych wieczorów. Zamrażalka odmawia przyjecia nastepnej
>> > porcji,
>> > słoiki z suszonymi przepełnione, marynata odpada...
>> >
>> > Czy da się je podsmażyć na oliwie, przełozyć do słoików i
>> > zapasteryzować
>> > jako bazę do sosów? Jeśli tak, to poproszę o szczegółowe wskazówki, co,
>> > jak,
>> > kiedy i gdzie... A może jeszcze inne pomysły na zawekowanie ich?
>
> Dzieki wszystkim za odpowiedź. Niestety tak późno, bo dopiero dzis mój
> czytnik raczył je pobrać. Inne swintuch pobierał normalnie... wrrrrrrr
> Oczywiscie po podgrzybkach zostało wspomnienie i półprodukt - część
> zjedzona, część zamarynowana, część przesmażona w słoikach, a reszta
> cierpliwie czeka w zamrażalce na swoja chwilę ;_0
>
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
Te w zamrażarce - zblanszowane?
|