Data: 2006-04-11 17:43:33
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalna
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
czeremcha schrieb:
> Aicha <b...@m...pl> napisał(a):
>
>> BTW,czy ktoś mi powie może, jak powinny pachnieć i smakować te
>> nieszczęsne kapary w occie? Bo coś bym z nich do obiadu wymyśliła.
>
> No mogą tak trochę jakby acetonem...
>
> Dorzuć do sosu mięsnego /pieczeniowego ciemnego albo śmietanowego/, do
> gulaszu - o! gulasz myśliwski /z korniszonami i papryką/ do tego kapary
> można jak najbardziej; do sałaty, tylko nie dawaj za dużo, jak smak
> nie "oswojony".
>
> Ania
>
a ja mam taki dobry sos do drobiu panierowanego parmezanem. Sos składa
się z pomidorów, cebuli, boczku, [chile ancho] i kaparów.
Waldek
|