Data: 2002-12-21 12:54:07
Temat: Re: HELP - KAPARY [pączki]
Od: "@gi" <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kapary:
>
> "Pączki kwiatu krzewu kaparowego, którego ojczyzną są wybrzeża Morza
> Śródziemnego. Marynuje się je w kwaśnej zalewie i pod tą postacią używa
jako
> przyprawy. Najbardziej cenione są kapary najmniejsze [czyli zapewne do ok.
> 0,5 cm] w kolorze zielonofioletowym - ich smak jest pikantny i gorzkawy.
> Włosi dodają je do pizzy, sosów, potrawek, przeróżnych sałatek
jarzynowych.
> Kapary stanowią elegancki dodatek do gotowanych na twardo jaj, pikantnych
> sosów. Są ozdobą małych kanapeczek i wszelkich półmisków wchodzących w
skład
> zimnego bufetu."
>
> P.
ale nadal nie wiem co mam zrobić z pestkami - podać w tej postaci w jakiej
są czy wydrążyć??
@gi
|