Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!not-for-mail
From: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: HOP ZA SLUP :) bylo Rolada z mięsa
Date: Thu, 4 Oct 2001 14:16:54 +0200
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 32
Message-ID: <9phk17$gdm$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
References: <9pf342$kde$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@i...zabrze.pl>
<9phgfb$2vg$2@galaxy.uci.agh.edu.pl> <3...@i...zabrze.pl>
NNTP-Posting-Host: h1.nat.wsp.zgora.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 1002197867 16822 212.109.141.113 (4 Oct 2001 12:17:47
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 4 Oct 2001 12:17:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:73047
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magda Rzepka-Kosinska" <m...@i...zabrze.pl> napisał w wiadomości
news:3BBC4DF1.3698035A@itam.zabrze.pl...
: Hop-siup! Ruda za slup!!! :)))
: A lazanii czy innego "chinskiego makaronu" dostane ... bardzo jestem
: glodna ... wpadlam o 9 w wir pracy ... i naradzie to zjadlam 2 slownie:
: dwie ;) sliwki ...
:
: Pozdry,
: M.
Skoro juz jestesmy za slupem to moge Cie poczestowac zupa cyganska (albo zupa po
cygansku). Autorki/grupowiczki nie pamietam, ale pamietam skladniki. Dzisiaj
bede to miec na obiad.
Robi sie ja bardzo szybko i juz wczoraj przy probowaniu baaaaardzo mi smakowala.
W wersji skroconej (i mojej):
2 papryki zielone
2 cebule
4 ziemniaki
2 kostki bulionu
3 lyzki koncentratu pomidorowego
maka, smietana - do zabielenia
20 dkg poledwicy (w wersji oryginalnej byl chyba boczek)
majeranek, pieprz
Ugotowac bulion (ok. 1,5 l) z pokrojonymi w kostke ziemniakami. Poledwice
pokrojona w paski podsmazyc. Wrzucic do gara. 2 papryki i cebule pokrojone w
kostke podsmazyc i wrzucic do gara. Doprawic koncentratem, zagescic maka ze
smietana. Smacznego!
pozdr. Wilma
PS. Jutro napisze czyj byl oryginal
|