Data: 2007-01-21 07:27:22
Temat: Re: HURAAAA
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Hau hau..." <b...@t...pl> wrote in message
news:eov42p$q3d$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:eov3sq$otp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> "Hau hau..." <b...@t...pl> wrote in message
>> news:eov3h0$oj9$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >
>> > Użytkownik "ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
>> > news:1169335862.784962.110660@q2g2000cwa.googlegroup
s.com...
>> >
>> > Hau hau... napisał(a):
>> >
>> >> Nie przejmowac sie to w jego stylu...
>> >
>> > O, witaj :-)
>> > A jak tam kucharzenie? Z płytą dałeś sobie już radę? Może w
>> > czymś pomóc?
>> > ----
>> > Tak dałem rade, na zasadzie prób i błędów..
>> > Mam kurczaka, oczyszczonego..
>> > Nadzienie zrobiłem według przepisów, wołowinka, żołądki, wątróbka i
>> > pieczarki.
>> > Nadziałem, mam piec w piekarniku, co dać do brytfanki,
>> > Masła nie znoszę, ciągle czuje w maśle środki chemiczne,
>> > A z wioski skończyło mi się..
>> > co dać w zastępstwo....
>> > Chcąc nie zepsuć smaku...
>> > Jan
>>
>> smalec, olej
>>
> Smalec odpada....jaki olej
> Mam uniwersalny
> Mam sojowy
> Mam figowy...
> Jak dodac...????
Nalać z 1cm na dno brytfanki rozgrzać na płycie włożyć na gorący olej
kurczaka, obsmażyć, polać/posmarowac śmietaną i włożyć brytfannę do
piekarnika przykrytą pokrywą. Od czasu do czasu smarować śmietaną a nawet
obrócić kurczaka. Pod koniec sprawdzać widelcem stan upieczenia gdy gotowy
jeszcze raz polać śmietaną - pokrywę zdjąć i włączyć opiekacz (w suficie
piekarnika) pilnować, aby się nie przypalił - ma być upieczona chrupiąca
skórka.
|