Data: 2007-01-21 10:41:35
Temat: Re: HURAAAA
Od: "Hau hau..." <b...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eov4lu$rgd$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Hau hau..." <b...@t...pl> wrote in message
> news:eov42p$q3d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> > news:eov3sq$otp$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >>
> >> "Hau hau..." <b...@t...pl> wrote in message
> >> news:eov3h0$oj9$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> >
> >> > Użytkownik "ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
> >> > news:1169335862.784962.110660@q2g2000cwa.googlegroup
s.com...
> >> >
> >> > Hau hau... napisał(a):
> >> >
> >> >> Nie przejmowac sie to w jego stylu...
> >> >
> >> > O, witaj :-)
> >> > A jak tam kucharzenie? Z płytą dałeś sobie już radę? Może w
> >> > czymś pomóc?
> >> > ----
> >> > Tak dałem rade, na zasadzie prób i błędów..
> >> > Mam kurczaka, oczyszczonego..
> >> > Nadzienie zrobiłem według przepisów, wołowinka, żołądki, wątróbka i
> >> > pieczarki.
> >> > Nadziałem, mam piec w piekarniku, co dać do brytfanki,
> >> > Masła nie znoszę, ciągle czuje w maśle środki chemiczne,
> >> > A z wioski skończyło mi się..
> >> > co dać w zastępstwo....
> >> > Chcąc nie zepsuć smaku...
> >> > Jan
> >>
> >> smalec, olej
> >>
> > Smalec odpada....jaki olej
> > Mam uniwersalny
> > Mam sojowy
> > Mam figowy...
> > Jak dodac...????
>
> Nalać z 1cm na dno brytfanki rozgrzać na płycie włożyć na gorący olej
> kurczaka, obsmażyć, polać/posmarowac śmietaną i włożyć brytfannę do
> piekarnika przykrytą pokrywą. Od czasu do czasu smarować śmietaną a nawet
> obrócić kurczaka. Pod koniec sprawdzać widelcem stan upieczenia gdy gotowy
> jeszcze raz polać śmietaną - pokrywę zdjąć i włączyć opiekacz (w suficie
> piekarnika) pilnować, aby się nie przypalił - ma być upieczona chrupiąca
> skórka.
>
Wyszło super, ale lekko zmodyfikowałem, dodajac ziół..
Osobno zgotowałem jarzynki, i dodałem do tego sosu ktory powstał z
pieczenia.,
Dzieki za informacje..
>
|