X-Received: by 10.140.101.107 with SMTP id t98mr618108qge.5.1398155393652; Tue, 22
Apr 2014 01:29:53 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.101.107 with SMTP id t98mr618108qge.5.1398155393652; Tue, 22
Apr 2014 01:29:53 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!c1no1838711igq.0!news-out.go
ogle.com!dz10ni18524qab.1!nntp.google.com!m5no4017827qaj.1!postnews.google.com!
glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Tue, 22 Apr 2014 01:29:53 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <lj54j7$7gv$1@node1.news.atman.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=81.219.220.14;
posting-account=67yd9woAAAAHUu8VHyA7Js47M98NE3m3
NNTP-Posting-Host: 81.219.220.14
References: <8...@g...com>
<53557837$0$2360$65785112@news.neostrada.pl>
<7...@g...com>
<lj54j7$7gv$1@node1.news.atman.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <3...@g...com>
Subject: Re: Hello Dariusz K. Ładziak !! Pogratulować pysznego żurku !!
From: s...@g...com
Injection-Date: Tue, 22 Apr 2014 08:29:53 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:355643
Ukryj nagłówki
W dniu wtorek, 22 kwietnia 2014 09:09:25 UTC+2 użytkownik Stefan napisał:
> Użytkownik napisał w wiadomości grup
>
> dyskusyjnych:74539c55-4d1e-4b35-8bf5-1154b6e5b227@go
oglegroups.com...
>
>
>
> W dniu poniedziałek, 21 kwietnia 2014 21:57:38 UTC+2 użytkownik Dariusz K.
>
> Ładziak napisał:
>
> > Użytkownik s...@g...com napisał:
>
> Jeśli chodzi o nerki, to znam się na tym, powyższy przepis odrzucam w
>
> "przedbiegach"
>
>
>
> Robimy tak:
>
>
>
> 1) Nery nacinamy w poprzek ich "osi obrotu" na głębokość ok. 2-3 cm.
>
> 2) W zlewaku zalewamy zimną wodą i wyciskamy.. Woda się zaczerwieni,
>
> wiadomo dlaczego..
>
> 3) Zlewamy wodę ze zlewaka i powtarzamy czynnoć 2-3 razy. Aż woda będzie
>
> prawie "wodnista". O mleku zapomnij, bo to jakieś głupie wymysły.
>
> 4) No i teraz obgotowanie.. Też 2-3 razy, mieszać czymkolwiek, bo za
>
> pierwszym razem mogą przywierać do gara, pojawią się też nieładne
>
> "szumowiny", ale tym się nie przejmuj.
>
> 5) Powtórz pkt.4 usuwając szumowiny 3 razy.
>
> 6) Hmmm..., trochę roboty było. A teraz to dalej "bułka z masłem".
>
> 7) Nery pokrój w plastry, poprzecznie tak na 1 cm.
>
> 8) 2-3 cebule pociaprane byle jak, peperoni drobno posiekane, 5-6 goździków,
>
> parę listków laurowych, ziele angielskie i parę minut szklimy to.Aha!! Można
>
> też dorzucić parę suszonych owoców jałowca.
>
> 9) Teraz wcieramy do tego trochę pieprzu i ŚMIAŁO 1/3 butli Maggi.
>
> 10) Teraz wciepujemy do tego nery i dusimy jakieś 30-40 minut, pilnując i
>
> ewentualnie podlewając H2O.
>
> 11) Do połowy szklanki wlewamy mleko i ciepiemy 2 stołowe łyżki pszennej.
>
> Mieszamy tak, coby glutów nie było.. Następnie wlewamy do szklanki parę
>
> łyżek sosu z pkt.10, robimy kremową konsystencję i delikatnie wlewamy z
>
> powrotem do potrawy,,
>
>
>
> **************
>
> a jaja vel cynadry? kilka razy jadłem podczas wizyty u kolegi w Australii
>
> zarówno baranie jak i wołowe. Smakowały bardzo, ale inaczej przyrządzane niż
>
> u nas.
Baranie żarłem w Yemenie. SUPER !!
> Bardzo miło wspominam smak penisa wołowego, lepszy niż polędwica!
>
O żesz.... O tym nie wiedziałem...
> Cynadry za schyłku komuny czasem były w Myśliwskiej na placu Szczepańskim.
>
Jakie miasto?
|