Data: 2001-01-15 09:39:43
Temat: Re: Herbatka goes to Wegeland ...
Od: "===wojmat===" <C...@v...pl.INVALID>
Pokaż wszystkie nagłówki
Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości
news:00b401c07e1a$a7cc2fc0$4fdf4cd5@tea napisał(a):
(...)
> Tekstura - no niestety - naszym skromnym zdaniem dodatek 5 lyzek
oliwy/oleju
> do ciasta to zbyt duzo - ciasto bylo niby pulchne od drozdzy ale
takie
> "mlazgate" (tak sie mowi u mnie w rodzinie - no takie troche
packowate - byc
> moze wplyw na to mial tez dodatek maki kukurydzianej)
troszkę mniej wody i oleju i będzie lepiej. warto dodac troche mąki
kukurydzianej (ostatecznie białej). są elastyczniejsze i łatwiej
"zawijalne"
smacznego!
wojmat
p.s. ja robię bez drożdży - może moje rady są o kant potłuc? ;-)
|