Data: 2005-09-23 13:05:26
Temat: Re: Herbstrolle
Od: Konrad Kosmowski <k...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
*** batory <b...@b...poczta.onet.pl>:
>> Witam, kilka lat temu jadłam to w jakiejś chińskiej knajpie w
>> Saarlouis więc nie zapytam kucharza jak przyrządza to danie. Bardzo
>> smaczne cienkie naleśniki z warzywnym nadzieniem i do tego piekielnie
>> ostry sos.
> A czy to czasem nie jest to coś co u nas nazywa się sajgonki?
> Pozdrawiam - Agnieszka
Ummm... Nie. ZTCP spring role (nie wiem jak te) mają:
1. Inny rozmiat - taki prostokątny dosyć spory, jak dwa naleśniki.
2. Inne ciasto - sajgonki są zdaje się zawijane w papier ryżowy, te o
których mowa są po prostu w cieście.
3. Inny farsz - sajgonki raczej z mięstem, to tutaj ma w środku makaron
sojowy, groszek, kiełki sojowe, kapuste pekińską, marchewke i
przyprawy - dużo lżejsze są.
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
|