Data: 2008-09-06 19:35:56
Temat: Re: Historyczne odmiany pszenicy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:g9uckl$p3o$3@atlantis.news.neostrada.pl...
> Magdalena Bassett pisze:
>
> > Orkisz jest miekka pszenica i jak najbardziej robi sie z tej maki chleb.
> > Dzis w Kanadzie, Niemczech, Szwecji jest renesans tej pszenicy,
>
> W Polsce też, tylko chleb orkiszowy bardzo drogi jest, ok. 4zł za pół
> _małego_ bochenka.
>
> Ewa
A ja właśnie dostałem zamówienie na chleb pełnoziarnisty orkiszowy dla
kobiety z kłopotami z jelitem grubym. Oczywiście za friko, bo nie prowadzę
usług piekarniczych. Znam jej córkę i ona też miała kłopoty z kupnym
chlebem, po moim, takim, jaki piekę - nie pojawiły się.
|