Data: 2014-08-01 17:42:08
Temat: Re: I na moje wyszło!
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-07-31 21:18, obywatel Trybun uprzejmie donosi:
> W dniu 2014-07-20 08:55, Qrczak pisze:
>>
>>> Spróbuj kiedy solidnie ugotować, a wreszcie poczyjesz prawdziwy smak
>>> makaronu, i bez klejenia się do zębów. Przepis jest prosty - gotować na
>>> bardzo małym ogniu do całkowitej miękkości. Później odlać z wierzchu
>>> wodę i pod kran z zimna wodą, znowu odlać i znowu pod zimna wodę
>>> następnie na cedzak/durszlak i jeszcze raz przelać zimną wodą. Makaron
>>> jest ugotowany, ale sprężysty i nie klei się do zębów. Można używać do
>>> rosołu i innych zup, zapiekanek itd, daję gwarancję że nie zrobi się
>>> żadna papka.
>>
>> IMO nie chodzi o papkę, ale o to, że zahartowany makaron nie ciągnie
>> sosu.
>>
>> Q
>
> E, myślę że właśnie na kolanie dorabiasz teorię..
Myślisz?
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|