Data: 2006-09-20 17:06:37
Temat: Re: IG paczka i faworkow
Od: " Jeff" <j...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<j...@n...pl> napisał(a):
>
> Użytkownik " Jeff" <j...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:eerfkh$7nk$1@inews.gazeta.pl...
> > Chesky <c...@c...com> napisał(a):
> >
> >> paczek czy tez faworki w 100g posiadaja srednio
> >> 40g tluszczu. Skoro tluszcz spowalnia rozklad
> >> glukozy (np nutella ktora ma ig ok 35) to dlaczego
> >> paczek/faworki posiadaja IG okolo 80-85 , ktore
> >> to skolei nawiasem maja wiecej tluszczu niz taka nutella.
> >
> > ...tluszcz nie moze spowalniac rozkladu glukozy, bo glukoza sie nie
> > rozklada...
> Jak ktoś z optymalnych cokolwiek napisze, szajka Jeffa zaraz się rzuca jak
> sęp na padlinę... A jak Jeff napisze wierutne bzdury, że glukoza nie podlega
> rozkładowi ... cisza w eterze.Tak Marcinie...? przyznasz też, że glukoza się
> nie rozkłada? Chyba nie poprzesz coś tak głupiego...:)))
...nagle zdolnosc logicznego myslenia odzyskales? ...przeciez byla mowa
o IG, wiec wiadomo, ze nie chodzilo o procesy ktore zachodza na poziomie
komorkowym, tylko o te ktore maja miejsce na poziomie krwi i tutaj nie ma mowy
o wplywie tluszczu na rozkad glukozy...wiec to ty zlosliwych glupot nie
wypisuj i nie prowokuj kolejnej klotni, konfliktowy czlowieku...
=====
Jeff
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|