Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!polsl.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ile czasu gotować jajko na miękko?
Date: Wed, 15 Feb 2006 11:14:28 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 43
Message-ID: <dsuutp$3cr$1@polsl.pl>
References: <dsunlj$v62$1@news.onet.pl> <43f2e9cc$1@news.home.net.pl>
<dsurgb$3kn$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.pl 1139998457 3483 213.227.72.169 (15 Feb 2006 10:14:17 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Feb 2006 10:14:17 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:260355
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Joa" <j...@w...bezspamupl> napisał w wiadomości
news:dsurgb$3kn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> hej
>
> moj znajomy zrobił :jajcarnie" urzadzenie,ktore słuzy do gotowania jajek
na
> miekko,na 0pół miekko,aby to urzadzenie zrobic ugotował ok 60szt jajek...
> testował..
>
> zalezy to od wielkosci jajka, temp wody ,temp jajka ...
>
> ja gotuje 3min od zagotowania sie wody ,jajko wyjete prosto z
> lodówki,nakłuwam i do wody... wczoraj gotowałam 5minut,przegapiłąm i były
na
> twardo ehh
>
> Joa
>
> Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:43f2e9cc$1@news.home.net.pl...
> > Anna Styś wrote:
> > > Przepraszam za to pytanie, ale naprawdę nie wiem.
> >
> > Zależy jakie lubisz. Jeżeli półpłynne to 3 min od włożenia do
> > gotującej się wody, jeżeli wolisz twarde białko i miękkie
> > żółtko - 5 min.
> >
> > --
> > Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
> > http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
> > Najpiękniejszą muzyką przed snem
> > jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
Ja gotuje 5 minut ale wczsniej wyjete z odowki i oczywiscie wrzucone na
gotujaca sie (wrzaca zeby nie bylo watpliwosci) wode... lekko osolona z
1-dna lyzeczka octu
Acha... i ZAWSZE odpowiadam POD postem a nie nad...(to do Joa)
|