Data: 2006-02-17 21:58:29
Temat: Re: Ile czasu gotować jajko na miękko?
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
>> A to dlaczego, jesli mozna wiedziec???
>
> Pewnie ze względu na salmonellę. W ciąży też nie wolno, nie wiedziałaś?
> Jajko na miękko be, majonez (domowy) be. Ale nie wypytuj mnie o powody,
> tyle tego było do spamiętania, że generalnie udało mi się tylko
> zapamiętać, czego nie wolno, rzadziej - dlaczego nie wolno. Na pewno
> znajdziesz w guglu.
Nie, nie wiedzialam;) Od kiedy to takie restrykcyjne zakazy? Hmm...biedne te
dzieci... Za moich ciazowych czasow tego nie bylo. I cale szczescie. Uwazam,
ze jajko (zoltko) to podstawa ;)
Moje dzieci byly bardzo "jajeczne" ;)
Dla jasnosci salmonella, to nie tylko jajka:
http://www.pfm.pl/u235/navi/199945
--
Pozdrawiam
Iwona
// Kazda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widza tylko jedna // Schutzbach
|