Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ile jest mięsa w mięsie Re: Ile jest mięsa w mięsie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ile jest mięsa w mięsie

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!goblin2!goblin1!goblin.st
u.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.
neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Ile jest mięsa w mięsie
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <qkjutr$trr$1@news.icm.edu.pl>
From: Trybun <M...@j...ru>
Date: Thu, 5 Sep 2019 12:29:09 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101
Thunderbird/60.8.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <qkjutr$trr$1@news.icm.edu.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
X-Antivirus: AVG (VPS 190904-8, 04.09.2019), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 36
Message-ID: <5d70e373$0$508$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 109.243.25.113
X-Trace: 1567679348 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 508 109.243.25.113:51314
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381961
Ukryj nagłówki

W dniu 02.09.2019 o 22:43, Animka pisze:
> Ze
> strony:https://www.poradnikzdrowie.pl/diety-i-zywien
ie/co-jesz/ile-miesa-w-miesie-czyli-co-kryja-w-sobie
-wedliny-raport-aa-aiUJ-be8e-CYac.html?utm_source=se
.pl&utm_medium=artykuly&utm_campaign=se
>
> Ile jest mięsa w mięsie?
>
> Jakość wędliny w dużym stopniu zależy od zawartości mięsa i sposobu
> produkcji. Tradycyjnie wędzonki, czyli wędliny sporządzone z jednego
> kawałka mięsa (szynka, baleron, polędwica, bekon), powinno się
> peklować w zalewie solankowo-ziołowej (albo na sucho) nawet 48 godzin,
> w zależności od tego, jak duży jest kawałek mięsa. Jednak zakłady,
> które postępują w ten sposób, należą dziś do rzadkości.
>
> W dużych nowoczesnych przetwórniach wstrzykuje się do mięsa mieszankę
> peklującą, przyrządzoną z wody, soli, przypraw i z dodatkiem
> substancji, które wiążą się z wodą, zwiększając objętość i ciężar
> wędliny. Wśród zagęstników i emulgatorów są
>
>     białka (sojowe, mleka, serwatkowe)
>     skrobia modyfikowana (E 1414)
>     błonnik z bambusa
>     guma guar
>     karagen (E 407).
>
> Takiego białka jemy za dużo, nawet o tym nie wiedząc, a nie zawsze
> jest ono obojętne dla zdrowia - u niektórych wywołuje alergie i
> problemy żołądkowe. Inne ,,wypełniacze", w małych dawkach uznane za
> nieszkodliwe, mogą spowodować reakcje alergiczną i podrażnić przewód
> pokarmowy, głównie u dzieci.
>
>

Żeby chociaż taka polityka dotyczyła tylko mięsa i przetworów z niego.
Tymczasem każdy, absolutnie każdy produkt żywnościowy jest "wzbogacany"
jak mięso.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
08.09 Bischoop
09.09 Trybun
10.09 Animka
10.09 Animka
10.09 Animka
10.09 Wiesiaczek
10.09 Trefniś
10.09 Trefniś
10.09 Animka
10.09 Animka
10.09 Trefniś
10.09 Animka
14.09 Trybun
14.09 Animka
15.09 Wiesiaczek
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK