Data: 2003-03-27 12:42:47
Temat: Re: Imprezka
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aleś marudna niewiasta :)
kupujesz filet z kurczaka, kroisz w kostkę. Kupujesz tempure (smarkety albo
sklepy z kuchnia wschodnią) rozrabiasz zgodnie z przepisem na opakowaniu (w
Polsce jest chyba tylko blue dragon więc zawartość opakowania trzeba
wymieszać ze szklanką zimnej wody).
Zanim rozrobisz tempurę możesz potzrymac kurczaka w marynacie albo dodac
suche przyprawy do tempury - np. curry, pieprz cayenne...
Maczasz kawałki kurczaka (raczej zanurzasz) i smazysz na głębokim tłuszczu.
Pycha.
Sosy do maczania możesz kupić chili słodko-kwaśny a sama zrobic tzatzyki
(znaczy jogurtowo-twarogowo-ogórkowo-czosnkowy).
--
ostry
|