Data: 2001-11-19 12:17:22
Temat: Re: Indor na Swieta
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
Clou dania to dodatek, ktory
>w wersji kanonicznej jest pakowanym do bebechow ptaka nadzieniem, a w mojej
>wystepuje w postaci pieczonej w formie keksowej babki, serwowanej w
>plastrach obok miesa, podlanej sosem z pieczenia (duszenia).
>pusta, zielona z sosem smietankowym z jajkiem i mizeria. Uwierzcie, to
>jest na prawde rozkosz dla podniebienia zwlaszcza gdy sie czuje chrupiace
>migdaly....ech, rozmarzylam sie swiatecznie...
>
>Agata Solon, naturalna
>
musze powiedziec, ze od kiedy nie kupuje calego indora na Swieta
(jednym z powodow bylo to, ze mielismy kiedys dwa koty. ktore
chcialy sie dobrac do rozmrazajacego sie ptaszka, musialam go
schowac w...pralce, bo na dworze dzikie zwierzeta by przyszly i
ukradly)
to nadziwki (bo robie ze 3-4, dwie na oko sa zaslupowe - z
papierka, raczej dobre, choc uszlachetniane przeze mnie roznymi
dobrami) pieke osobno,nawet w mikrofali, bo w piekarniku juz nie
da sie ani niczego wtrynic. pote tylko uchrupczam te nadziwke w
piecyku.
slodkie idzie dobrze z indorem w towarzystwie, oj prawda. fajny
przepis.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|