Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub-
nv.de!tudelft.nl!txtfeed1.tudelft.nl!feeder3.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.n
l!209.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.n
eostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.ne
ostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: JEST PAELLA...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <4cb2d3cd$0$22815$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Mon, 11 Oct 2010 11:57:12 +0200
Message-ID: <1myw01syx3pye$.x5j9du222hft$.dlg@40tude.net>
Lines: 23
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.67.184
X-Trace: 1286791032 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 20997 79.191.67.184:49287
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330630
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 11 Oct 2010 11:07:04 +0200, Panslavista napisał(a):
> Przy pomocy woka zrobiłem paellę "JESIENNĄ". Na czym polega jej
> jesienność - jak zwykle - co się nawinie, a tym razem są to ostatki z
> działki: fasola różna, jeszcze zielona, kabaczek, kilka cukiń, mała żółta
> dynia z miękką skórką. Do tego mięso wołowe i trochę drobiowego (obrane z
> korpusów rosołowych, pocięte w paski), papryka czerwona (2 kg) słodka i
> dwie ostre, ponad 1 kg pomidorów oraz dwie torebki mrożonki o nazwie
> "Warzywa na patelnię" z różnymi przyprawami w torebeczce wewnątrz. Dusiło
> się odrobinę na woku i całokształt na paellerze - znowu okazała się zbyt
> mała po dodaniu ryżu zasmażonego na patelni i zalanego rosołem,
> niedogotowanego, aby się nie rozkleił. Wszystko razem dało cudowny smak po
> dodaniu różnych przypraw, oraz wyciągu z papryki i koncentratu pomidorowego.
> Kupuję większą paellerę!!! Ta, którą mam (fi= 50 cm) będzie naczyniem
> pomocniczym, razem z dwoma wokami (fi=36 i 45 cm).
Podziwiam objętość brzuszka ;-PPP
> A dzisiaj jeszcze biała kiełbasa - do zrobienia... Juz czekają lekko
> zapeklowane na sucho trzy łopatki wieprzowe, boczek i wołowina.
Ja już zaplanowałam zakupy do świątecznych peklowanin. Białą kiełbasę z ostaniego
robienia upiekę na weekend.
|