Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!newsf
eed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!ne
ws.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4caf09e2$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
<yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net>
<4caf0aff$0$20994$65785112@news.neostrada.pl>
<12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net>
<4caf0be0$0$22794$65785112@news.neostrada.pl>
<1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net>
<4caf28f5$0$22803$65785112@news.neostrada.pl>
<18fojmkwnrct7$.1k8y8xmlupzgm.dlg@40tude.net>
Subject: Re: JUTRO PAELLA...
Date: Fri, 8 Oct 2010 19:55:22 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Lines: 48
Message-ID: <4caf5b1c$0$22794$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.222.78
X-Trace: 1286560540 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 22794 83.6.222.78:1964
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330579
Ukryj nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:18fojmkwnrct7$.1k8y8xmlupzgm.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 8 Oct 2010 16:21:23 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:17:18 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>
>>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>>>>>
>>>>>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>>>>>
>>>>>> Bo tak jest.
>>>>>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>>>>>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>>>>>> 3) Paella drobiowa.
>>>>>
>>>>> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.
>>>>
>>>> Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).
>>>
>>> Nie powiesz, bo urwę... :-)
>>> Jak robisz nadzienie opieńkowe do pierogów?
>>
>> Duszone z cebulką.
>
> Ja też, plus pieprz, oczywiście. Niektórzy dają jajko czy jakieś inne
> wypełniacze (bułkę???) robiąc zagzajer niby-grzybowy, a ja niczego nie
> dodaję prócz cebuli, soli i pieprzu, odparowuję uduszone grzyby dosyć
> dokładnie i mielę (albo podsmazżm nadzienie po zmieleniu grzybów), ale
> byłam ciekawa, jak Ty robisz.
Oczywiście tak jak Ty. Łącznie z mieleniem obgotowanych a takie
wszystkie mam w zamrażarce. Tylko mała część poszła do octu. Daniej jeszcze
robiliśmy sałatki wielowarzywne z dodatkiem grzybów, ale gdy zaczęły zalegać
w piwnicy regał przerwaliśmy. Dzieci wyszły z domu... A Asia opanowała po
mamci "bede - nie bede", z tym że częściej na nie.
|