Data: 2010-10-08 17:55:22
Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:18fojmkwnrct7$.1k8y8xmlupzgm.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 8 Oct 2010 16:21:23 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:17:18 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>
>>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>>>>>
>>>>>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>>>>>
>>>>>> Bo tak jest.
>>>>>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>>>>>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>>>>>> 3) Paella drobiowa.
>>>>>
>>>>> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.
>>>>
>>>> Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).
>>>
>>> Nie powiesz, bo urwę... :-)
>>> Jak robisz nadzienie opieńkowe do pierogów?
>>
>> Duszone z cebulką.
>
> Ja też, plus pieprz, oczywiście. Niektórzy dają jajko czy jakieś inne
> wypełniacze (bułkę???) robiąc zagzajer niby-grzybowy, a ja niczego nie
> dodaję prócz cebuli, soli i pieprzu, odparowuję uduszone grzyby dosyć
> dokładnie i mielę (albo podsmazżm nadzienie po zmieleniu grzybów), ale
> byłam ciekawa, jak Ty robisz.
Oczywiście tak jak Ty. Łącznie z mieleniem obgotowanych a takie
wszystkie mam w zamrażarce. Tylko mała część poszła do octu. Daniej jeszcze
robiliśmy sałatki wielowarzywne z dodatkiem grzybów, ale gdy zaczęły zalegać
w piwnicy regał przerwaliśmy. Dzieci wyszły z domu... A Asia opanowała po
mamci "bede - nie bede", z tym że częściej na nie.
|