Data: 2006-03-18 15:09:51
Temat: Re: Ja jeszcze podrążę temat...
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL napisał(a):
> Jak juz pisalem, mam pam pare garnkow z powloka tytanowa firmy Scanpan i
Jakoś nic nie mogłam wygooglać na temat tych garów.
> blachy itp. a drogie garnki albo z zeliwa albo z aluminium czy anodyzowangeo
> aluminium, z nierdzewnej stali itp. i dobrze i rownomiernie przewodza
Znalazłam właśnie internetowy sklep z porządnymi garami - aluminiowymi,
żeliwnymi, stalowymi. Niektóre z nich mają powłokę ceramiczną, niektóre
tytanową lub teflonową. Dostaję oczopląsu od nadmiaru wyboru i chciałam
się po prostu zorientować, którymi ewentualnie warto się zainteresować.
> A teraz rada, wynikajaca z dlugoletniego gotowania: jesli nie chcesz
> wydawac mnostwa pieniedzy na "designer" garnki, to kup przecietne gary i
> zmien co pare lat.
Myślałam o tym, ale takiego zupełnego badziewa, które jest dostępne w
naszych supermarketach, też nie chcę brać. Prawdę mówiąc, zaczęło się od
tego, że próbowałam znaleźć porządne garnki emaliowane (mam kilka
starych i w nich najlepiej mi się gotuje). Nie trafiłam na takie jak
dotąd. Zwykle są cienkie, a jak się trafią trochę lepszej jakości, to są
brzydkie.
> zamian kup sobie dwa naprawde dobre noze...Bardziej uzyteczne niz komplet
> garnkow...) Ja kupuje gary ktore mi sa potrzebne, patrzac na ich
> funkcjonalnosc i jakosc bez ogladania sie czy sa w zestawie i jak wygladaja.
> Zestawy sa dla pseudo kucharzy.
>
No, ja po pierwsze nie jestem profesjonalistką, a po drugie chcę, żeby
ładnie w kuchni wyglądały ;-). Poza tym można sobie samemu skompletować
garnki, tylko trzeba wiedzieć, jakie są nanowsze i najlepsze technologie
:-).
Pozdrawiam i dzięki za porady
Ewa
|