Data: 2006-09-03 14:00:19
Temat: Re: Jabłka na szarlotkę-wekowane-jak?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Secretgarden" <s...@t...pl> wrote in message
news:439f.00000098.44fadbfc@newsgate.onet.pl...
>> No, to fajnie, ze sie przyda.
>> Wiem tylko, ze babcia robi to z slodkokwasnych, twardych jablek. Mocno je
>> ubija w sloiku. A pod zakretke daje krazek pegaminowy z czymstam (zapewne
>> spirytus).
>>
>>
> Moje są antonówki,na razie nie do końca dojrzałe,więc mocno
> kwaśne,dojrzałe
> będą mniej kwaśne:)
> L.
Antonówki dobre są jako dodatek to kiszonej kapusty. A także takie, których
nazwy nie znam, o ludowej nazwie "grochówki" te nie rozpadają się podczas
kiszenia w całości. A są fantastyczne kiszone jabłuszka...
|