Data: 2003-07-06 18:47:11
Temat: Re: Jagodowe jagody :)
Od: Sabinka <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 06 Jul 2003 17:47:33 +0200, "walkie!" <w...@w...net.pl>
wrote:
>Nakladasz do sloiczkow na przemian z cukrem. Ilosc uzalezniona jak
>bardzo chcesz miec slodki syrop i jagody pozniej. I tak warstwami jagod
>i cukru wypelniasz sloiczki. Potem prosisz jakiegos mezczyzna zeby
>zakrecil je dobrze.
Chcialam zwrocic uwage, ze zbyt mocne zakrecanie sloikow moze dac
skutek niewklesnietych zakretek.
Kiedys mialam taki problem ze mi sie nie wklesaly i brat, co sie zna
na wszystkim powiedzial, ze moze za mocno zakrecam. Zaczelam zakrecac
slabiej i pomoglo.
Teraz stosuje sposob wyczytany tu na grupie, podany nie pamietam przez
kogo: zakrecic lekko przed gotowaniem, wyjac zaraz po ugotowaniu i
dokrecic, postawic na zakretce. Czasami przed dokreceniem jeszcze
lekko odkrecam - czasami jeszcze puffnie i wtedy dokrecam.
Ale jak sie je tak normalnie, nie za mocno i nie za slabo zakreci
przed gotowaniem to chyba moga spokojnie postac w garnku w goracej
wodzie po zgaszeniu ognia, tak robi np. moja mama.
--
Pozdrawiam, Sabina
|