Data: 2005-03-26 06:19:51
Temat: Re: Jajka Faszerowane
Od: "pusiak" <p...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja robie tak:
>
> Gotuje jajka na twardo, gdy wystygniete, klade je na scierce w dloni i
> przekrawam wzdluz ciezkim nozem.
>
> Wyjmuje bialko i zoltka z jajek, umieszczam w malakserze, dodaje sol,
> pieprz, posiekany koperek i 2-3 lyzki stopionego smalcu ze skwarkami.
> Zawiruje w malakserze przez kilka sekund, i ta masa napelniam skorupki.
> Maczam je nadzieniem do dolu w tartej bulce i smaze na masle/oleju az
> tluszcz sie spieni i spody beda zloto-brazowe. Podaje na lisciach
> salaty, albo z mlodymi ziemniakami.
>
> Nadmiar mozna zamrozic i odgrzac pozniej na patelni na malutkim ogniu.
>
> Magdalena Bassett
A te skorupki to chyba się nie je? Chociaz wiem że sa amatorzy na nie
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|