Data: 2004-04-08 14:32:15
Temat: Re: Jajka faszerowane
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
> i jeszcze coś:
>
> Jajka inaczej
>
> Składniki (podane na oko)
> ugotowane na twardo jajka
> jajko surowe
> pieczarki
> bułka tarta
> olej
> natka pietruszki
> sól i pieprz
>
> Jajka będące w skorupkach przekrawamy na pół (trudna sztuka ale do
> wykonania). Ostrożnie wydrążamy zostawiając samą skorupkę. Skorupki nie
> wyrzucamy!!!. Miąższ jajka - białko i źółtko siekamy drobniutko.
> Pieczarki kroimy drobno i obsmażamy aby zmiękły (można ew. dodać trochę
> cebulki).
> Pokrojone jajka mieszamy z pieczarkami i doprawiamy całość do smaku solą i
> pieprzem. Farszem napełniamy skorupki jajek.
> Tę stronę jajka z farszem maczamy w roztrzepanym jajku. Następnie
obtaczamy
> w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju (ja smażyłam ze wszystkich
> stron).
>
>
>
>
>
Napisz jeszcze, jak się to je
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|