Data: 2005-08-19 13:11:29
Temat: Re: Jajko do tarty
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
aniared wrote:
>> A jest różnica w końcowym efekcie jeśli się poda żółtko zamiast całego
>> jaja?
> Kruchsze jest z samym żółtkiem. Tyle wyczytałam, bo dla mnie kruche to
> kruche i już :).
Potwierdzam - bez białka jest bardziej kruche. Czyli, jeżeli robię z
mąki ryżowej albo kukurydzianej daję całe jajko, z mąki pszennej - tylko
żółtko. Kruchość zależy też od rodzaju tłuszczu (raz kiedyś użyłam
margaryny i nigdy więcej tego nie zrobię).
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|