Data: 2001-10-13 06:49:23
Temat: Re: Jak długo gotować rosół?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
NELLA <a...@h...pl> wrote:
> Witajcie,
>
> Jak d"ugo gotować , aby rosó" mia" wspania"y smak i aromat i wygląd
> (klarowny). ?
Dlugo. Jak wolowy, to przynajmniej dwie godziny. A mozna np. zrobic
wywar na kosciach, potem ugotowac w tym mieso, potem w tym kure etc.
> Na jak mocnym gazie?
Jak najslabszym.
> Co można ciekawego dodac do roso"u, coś co lekko go zmieni , ubarwi?
Przyprawy -- lisc bobkowy, ziele angielskie, pieprz, kwiat muszkatolowy.
Ja akurat nie bardzo to lubie, ale wiele prepisow to zaleca.z
Tzw. rumiane. Maly kawalek watroby wolowej, marchewki, pietruszki,
cebuli, selera posiekac, podsmazyc na tluszczu ebranym rosolu, az
bedziez rumiane, zalac rosolem, podgotowac i dodac do rosolu aby nadac m
u barwe.
Wladyslaw
|